'Bij papa op schoot geboren'

Doula Sonja in Dedemsvaart, begeleiding bij zwangerschap en geboorte in Overijssel, Drenthe, Twente, Gelderland en Friesland. Doula in het Noorden en Oosten van het land.

Het voorbereiden op een (eerste) bevalling leek ons erg moeilijk. Via een zwangerschapscursus zijn we in contact gekomen met Sonja en het klikte direct. We hadden nog nooit van een doula gehoord maar haar verhaal tijdens de cursus sprak ons zo aan dat we contact met haar hebben gezocht.

Ze heeft ons vervolgens boven verwachting geholpen met de voorbereiding, ze dacht aan belangrijke zaken waar wij nog niets van wisten en heeft voor ons mede daardoor de voorbereidende fase een fijne periode weten te maken.

Tijdens de bevalling (thuis) was ze een enorme steun. Ze wist de rust te bewaren wanneer wij dat lastig vonden en creatieve oplossingen te bedenken die hebben voorkomen dat we naar het ziekenhuis moesten rond driekwart van de bevalling. Zo is onze dochter, na eerst een gedeelte in een bevalbad, uiteindelijk bij papa op schoot geboren die diende als baarkruk, gezien de echte baarkruk nog bij de verloskundige thuis lag.

Korte tijd na de geboorte hebben we nog een prachtig, erg mooi geschreven geboorteverslag van Sonja gekregen.

Sonja is een bijzonder waardevolle, eigenlijk voor ons onmisbare toevoeging geweest tijdens het hele proces. Ze heeft precies aangevoeld wat wij nodig hadden, ons geboorteplan bewaakt en ons met een goed en vertrouwd gevoel kunnen laten focussen op de bevalling. Mocht er nog een kindje komen dan gaan we haar zeker opnieuw vragen.

Dank je wel, lieve Sonja.