Zwangerschapscoach | Docent HBO doula opleiding Holos Academie

Wat vonden zij

Zwangerschapscursus

Na allerlei verhalen en filmpjes te hebben gezien, gehoord en gelezen over bevallingen was ik op zoek naar een cursus omdat ik graag op een positieve manier terug wou kijken op mijn bevalling. Op deze manier kwam ik op de site terecht van Sonja, daar vond ik informatie over de cursus relaxed bevallen. “Een positieve bevalervaring, hoe je fijner en relaxter kunt bevallen, hoe je onnodige pijn voorkomt, hoe je je lichaam ontspant door technieken die je thuis oefent” waren teksten die mij erg aanspraken over deze cursus. Ook leek het mij prettig dat ik thuis de hand-outs nog eens kon nalezen. Daarom heb ik besloten om me aan te melden voor deze cursus.  

Lees meer »

'Het bad heeft mijn bevalling bespoedigd'

 

'Het bevalbad was snel opgezet en weer opgeruimd. Er zit een zeil bij voor onder het bad wat heel prettig was i.v.m. de vloerbedekking op onze slaapkamer. Waardoor ik de bewegingsvrijheid had en naar eigen wil in en uit bad kon stappen wanneer ik dit wilde.

Tijdens de weeënstorm heb ik gebruik gemaakt van het bad. Ik had rugweeën. Door de aangename warmte van het bad heb ik me tussen de weeën door heel goed kunnen ontspannen.
De quote "In een warm bad stappen" past hier perfect bij. Ik doezelde gewoon een aantal keren weg.

Ik ben er van overtuigd dat het bad heeft bijgedragen bij het verspoedigen van mijn bevalling.

Als ik dan een nadeel op moet noemen is dat ik me moeilijk af kon zetten aan de rand van het bad bij het hebben van een rugwee en om deze dan op te kunnen vangen.'

 

- Maaike- 

Lees meer »

'Een moeder voor moeders.'

Op de website van Sonja stond zoiets als: ik wil dat jij je gehoord en gezien voelt. Dat raakte me. Vanaf het begin hebben mijn man en ik hele openhartige gesprekken kunnen voeren met haar.

Sonja is een warme, zorgzame, sterke vrouw die nooit over grenzen is gegaan hoewel ze enorm krachtig is en veel kennis bezit. Ze overpowert nooit maar deelt inzichten, stelt vragen, laat stiltes vallen, tast af en doet alles vooral met veel liefde. Een moeder voor moeders.

Ook tijdens onze contactmomenten was ze heel zorgzaam en aanwezig. Bij Sonja heb je de volledige aandacht. Tijdens de bevalling hebben we diezelfde liefdevolle aandacht mogen ervaren. Nooit dominant maar helder, moederlijk en rustig.

Zonder jou, Sonja, hadden we komst en geboorte van ons meisje niet zo kunnen voorbereiden. Dank je wel dat je er was en we mochten genieten van jou, voor alle inzichten en kennis die je deelde. Je bent een vrouw om naar op te zien. Namasté.

Lees meer »

'Bij papa op schoot geboren'

Het voorbereiden op een (eerste) bevalling leek ons erg moeilijk. Via een zwangerschapscursus zijn we in contact gekomen met Sonja en het klikte direct. We hadden nog nooit van een doula gehoord maar haar verhaal tijdens de cursus sprak ons zo aan dat we contact met haar hebben gezocht.

Ze heeft ons vervolgens boven verwachting geholpen met de voorbereiding, ze dacht aan belangrijke zaken waar wij nog niets van wisten en heeft voor ons mede daardoor de voorbereidende fase een fijne periode weten te maken.

Tijdens de bevalling (thuis) was ze een enorme steun. Ze wist de rust te bewaren wanneer wij dat lastig vonden en creatieve oplossingen te bedenken die hebben voorkomen dat we naar het ziekenhuis moesten rond driekwart van de bevalling. Zo is onze dochter, na eerst een gedeelte in een bevalbad, uiteindelijk bij papa op schoot geboren die diende als baarkruk, gezien de echte baarkruk nog bij de verloskundige thuis lag.

Korte tijd na de geboorte hebben we nog een prachtig, erg mooi geschreven geboorteverslag van Sonja gekregen.

Sonja is een bijzonder waardevolle, eigenlijk voor ons onmisbare toevoeging geweest tijdens het hele proces. Ze heeft precies aangevoeld wat wij nodig hadden, ons geboorteplan bewaakt en ons met een goed en vertrouwd gevoel kunnen laten focussen op de bevalling. Mocht er nog een kindje komen dan gaan we haar zeker opnieuw vragen.

Dank je wel, lieve Sonja.

Lees meer »

'Had ik dit maar geweten bij mijn eerste bevalling.'

Een doula? Ik wist voor mijn 2e zwangerschap niet eens wat het was, totdat ik er in een tijdschrift over las.

Het sprak me aan. Ik ben op Google op zoek gegaan en zo kwam ik terecht bij Sonja. Contact opgenomen en al snel zaten mijn man en ik  samen met haar op onze bank. We hadden gelijk een prettig gevoel bij haar.

Wat hebben wij veel steun gehad aan een doula, zoveel informatie wat wij niet wisten over een bevalling en wat er allemaal bij komt kijken.

 

Had ik het maar geweten bij mijn eerste bevalling. Sonja staat je bij op alle vlakken...ze geeft zo ontzettend veel rust. Onze slogan: met een doula aan je zij heb je je handen vrij. Ik heb optimaal kunnen genieten van mijn zwangerschap.  Ondanks dat mijn bevalling uitmondde in een spoedkeizersnee hebben zowel mijn man als ik complete rust ervaren. Sonja zorgde samen met mijn man ervoor dat het geboorteplan gehanteerd werd.

Ik kan dan ook iedereen aanraden om een doula in te schakelen. Ze neemt al je zorgen en onzekerheden weg en minstens zo belangrijk ze geeft je de kracht dat je het kunt! Dat is zo'n ontzettend fijn gevoel.

Sonja heeft er voor gezorgd dat deze zwangerschap en bevalling als zeer prettig is ervaren. Wij kunnen met een heerlijk gevoel terug kijken op een wonderlijke bevalling. Dankjewel Sonja!
Linda en Sertaç

Lees meer »