Uitgebreide zwangerschapscursus Aantal sessies Prijs
Groep 5 sessies van 2 uur 295
Prive 4 sessies van 2 uur 450

Dit kun je verwachten:

 • Deze uitgebreide en complete cursus is voor jou en je partner waarin je gevoel, je verstand en praktische kennis elkaar versterken.
 • Support via telefoon, mail en app tot aan je bevalling, handouts, tips van mij als doula
 • Jij en je partner leren hoe je relaxter kunt bevallen door je kennis over bevallen effectief te vergroten, praktische tips, en ontspanning.
 • Locatie groepscursus: Gezondheidscentrum Rollepaal Dedemsvaart

 • Wanneer: groepscursus op woensdagavond. Inloop vanaf 19.15 uur. Cursustijden: 19.30 - 21.30 uur. De 4e avond is zonder partner.
  Privecursus: in overleg bij jullie thuis.

 • Min. 3, max 4 stellen. Bij aanmelding van 2 stellen kun je in 4 bijeenkomsten

  - bij één van jullie thuis met een ander stel € 295 per stel of
  - jullie volgen de cursus alleen bij jullie thuis voor € 450
 • prive cursus: reiskosten vanaf 10 km van Dedemsvaart: 0,28 p/km

  Meer weten? Lees dan dit blog, de FAQ, de Algemene Voorwaarden.
  Wil je alvast aanmelden of heb je een vraag? App me dan met vermelding van je uitgerekende datum, welke cursus je wilt volgen en of je dit in de groep of prive wilt. Ik stuur je dan een inschrijfformulier en we overleggen wanneer jullie kunnen starten.
Mini (opfris) zwangerschapscursus Aantal sessies Prijs
Groep 1 sessie van 5.5 uur 150
Prive 2 sessies van 2 uur 220

Dit kun je verwachten:

 • Deze cursus is een beknopte versie van de hierboven beschreven uitgebreide zwangerschapscursus. Deze mini cursus gaat dus sneller en je krijgt veel informatie mee. Nadien kun je zo in je eigen tijd,  hier zelf verder mee aan de slag. Ook heel goed als opfriscursus te volgen. 
 • Groep: een tot in de puntjes verzorgde lunch met vegetarische opties, lekkere theetjes en koffie, support via telefoon, mail en app tot aan je bevalling, handouts, tips van mij als doula.
  Prive: support via telefoon, mail en app tot aan je bevalling, handouts, tips van mij als doula
 • Groep: minimum 3. Bij aanmelding van 2  geef ik jou en je partner de mogelijkheid om in 2 bijeenkomsten van 2 uur te volgen:
  - bij één van jullie thuis met een ander stel € 155 per stel 
  of
  - jullie volgen de cursus bij jullie thuis voor € 220

  Prive cursus: reiskosten buiten 10 km van Dedemsvaart  0,28 per kilometer.  
 • Dit zijn de Algemene Voorwaarden

  Wil je meer ontdekken over wat de cursus voor jullie kan betekenen of alvast je plekje reserveren? App me dan met vermelding van je uitgerekende datum en of je de cursus in de groep of privé wilt volgen. Ik stuur je dan een inschrijfformulier en we overleggen wanneer jullie kunnen starten.

Ik ben er voor jou en je partner om jullie in de cursus praktische fijne kennis te geven.

Op internet is veel informatie te vinden, en soms raakt je er de weg kwijt, vind je er veel goedbedoelde adviezen, meningen maar ook tegenstrijdigheden. Mijn cursussen kunnen je dan een houvast bieden.

Je kunt kiezen zonder cursus te bevallen en de bevalling over je heen laten komen. Je kunt kiezen je voor te bereiden en daarvoor zijn mijn cursussen bedoeld: voor ouders die bewust willen kiezen, en daarvoor onafhankelijke informatie willen.

50% = dan voorbereiden en 50% voelen en handelen tijdens de bevalling samen met jouw eigen intuïtie, de kennis die je hebt geleerd in de cursus en jouw gekozen zorgverleners.  Je goed voorbereiden is dan inderdaad het halve werk. Kan het echt zo eenvoudig zijn? Jazeker! En ja, dan blijft bevallen een enorm intense ervaring en niet 100% maakbaar. Maar weten wat er in je lijf gebeurt en handvatten hoe er mee samen te werken, geeft je een goede basis en vertrouwen. 
Vergelijk het anders eens met het lopen van een marathon of het bouwen van een huis: zou je dat doen door het op je af te laten komen of door je erop voor te bereiden?


Onthoud dat je altijd een keuze hebt. Dat jij altijd mag kiezen wat bij jou past.
Wil je een mini-, opfris, of uitgebreidere cursus? Samen met andere papa's en mama's de cursus volgen of liever gewoon vertrouwd bij jullie thuis? Jij kiest.