Uitgebreide zwangerschapscursus

Gepubliceerd op 13 maart 2020 om 08:08
Doula Sonja Zantinge docent zwangerschapscursus Relaxed Bevallen  Doula in Drenthe Twente Overijssel Friesland Goed voorbereid bevallen - Hypnobirthing - Bevalbad - zwangerschapscursus geboortecoach zwangerschapscoach

De zwangerschapscursus is een inspirerende cursus die ouders aanspreekt omdat hij op een leuke, interactieve (niet puffende en zweverige :) manier wordt gegeven.

Wat de cursus inhoudt? In een notendop:  visuele aansprekende info over het geboorteproces, ontspanningsoefeningen, en onderwerpen zoals: keuzemomenten tijdens je bevallingen, wat als je bevalling medisch wordt, praktische tips voor je partner.

Je volgt de cursus volgen in een groep bij  op een fijne locatie in Dedemsvaart. En je krijgt hand-outs om mee aan de slag te gaan op de tijd die jou uitkomt.

 

 

Down to earth

Is het zweverig wordt wel eens gevraagd? (ha, daar schreef ik laatst ook over in een blog) Het is juist down to earth omdat je begrijpt en voelt wat er er in je lichaam speelt. 

Kan ik de kennis toepassen bij mijn ziekenhuisbevalling? Juist dan! En daarnaast maak je ook nog eens je eigen geboorteplan. Hier lees je wat ouders ook vaak vragen.

Herkenning en gezelligheid

Doula Sonja Zantinge docent zwangerschapscursus Relaxed Bevallen  Doula in Drenthe Twente Overijssel Friesland Goed voorbereid bevallen - Hypnobirthing - Bevalbad - zwangerschapscursus geboortecoach zwangerschapscoach

Soms vragen andere ouders dingen waarvan je denkt: goh ja, dat zou ik ook wel willen weten. En met hen in de groep, kun je ook nog eens mooie contacten opdoen, je zit in dezelfde tijd van jullie leven.

Toen ik destijds zelf een zwangerschapscursus volgde met andere aanstaande papa's en mama's was dat bovenal gezellig en besefte ik nog niet dat we elkaar later weer tegen zouden kunnen komen. Met een stel zijn we zelfs bevriend geraakt.  Met de anderen is er altijd herkenning. We komen elkaar tegen in het dorp, op het schoolplein, of langs de zijlijn bij de voetbal of volleybal.

Met wat ik aan kennis in de pufcursus toen op deed, kon ik helaas helemaal weinig bij mijn eigen bevallingen (van puffen op altijd is kortjakje ziek, deze wee komt nooit meer terug) Ik werd er juist duizelig van. In de blogs Wie doet jouw bevalling en Er is er maar een die mijn bevalling doet, schrijf ik over de geboorte van onze twee kinderen. 

Tot ziens!

Zo. Zoals beloofd ben je nu een minuut leestijd verder. Zat je lekker relaxed? Wil je meer weten over zwangerschapscursus  Lees dan hier verder