'Alles is bespreekbaar.'

Mijn baby was gelijk geliefd

En toen was ik ineens zwanger, een hele verrassing. Maar wat was mijn baby gelijk geliefd. Een hele grote wens kwam uit!

Bijna vanaf het eerste moment ,wist ik dat ik er alleen voor stond. En toen kwam mijn zusje met de vraag: zou jij begeleiding van een doula willen hebben? Een doula? Nog nooit van gehoord! Mijn collega Sonja volgt de opleiding zei ze en zo zijn wij in contact gekomen.

Vanaf het eerste moment dat ik kennis maakte met haar, voelde ik mij direct op mijn gemak bij haar. En daarnaast delen wij samen een voorliefde voor The Lion King, wat gelijk een band schepte.

Informatie waar ik het bestaan niet van wist

Ze heeft mij van veel informatie voorzien en geattendeerd op veel dingen, waarvan ik soms het bestaan niet eens af wist.

Het plan was om thuis in een bad te bevallen. Dat viel in het water: ik moest met 39 weken opgenomen worden in het ziekenhuis. Mijn bevalling was heftig en zwaar, maar mede dankzij mijn doula kijk ik erop terug als: dat heb ik toch even mooi doorstaan!

Sonja en ik hebben samen mijn zoon als eerste mogen bewonderen toen hij boven het doek gehouden werd tijdens de keizersnede. Wat was dat een mooi moment met veel emoties!

Het was even spannend in de operatiekamer

Het was even spannend in de operatiekamer, maar wederom was mijn doula een fijne steun en heeft zij mij er doorheen geloodst.

Als je twijfelt om een doula te nemen: meteen doen! En zeker een doula als Sonja. Zo’n lieve, sterke en warme vrouw! Je voelt je gehoord, alles is bespreekbaar en ze past zich volledig aan jou en je wensen aan.

Enorm bedankt lieve Sonja! Hakuna Matata!

Elise