BEVALLINGSONDERSTEUNING

Yes, zwanger! Hoe voel jij je? Ben je blij, zie je uit naar je kindje, vind je het spannend, heb je vragen..
Je wilt genieten van je zwangerschap en je daarnaast voorbereiden op de bevalling. Meer weten over zwanger zijn, een zwangerschapscursus volgen, of bevallen in bad.  Of je hebt een eerdere traumatische bevalervaring gehad, angst voor bevallen of bent onzeker en denkt... dit moet toch anders kunnen? 

Google kan je vriend zijn maar ook een jungle. Je vindt er niet de persoonlijke aandacht en mist de concrete antwoorden in jouw situatie.

Hoe krijg je dit wel? En weet je ook echt wat er allemaal mogelijk is? Welke start wil je samen maken en weet je dat je daarin, naast gezond leven, de mooie babykamer, kleertjes en kinderwagen, ook andere dingen kunt doen in de voorbereiding?

Als doula geef ik bevallingsondersteuning op mentaal, fysiek en emotioneel gebied. Mijn focus is 100% op jou gericht. Vanaf zwangerschapsweek 38 kun je mij 24/7 bereiken. Bij je bevalling ben ik van het begin tot het eind op de manier die jij wilt.  Met de zorgverleners die jij kiest, werk ik samen. Samen gaan we voor de beste start voor jou, je kindje en je partner. 

Wat doet een doula

Een doula geeft  emotionele, mentale en en praktische ondersteuning bij je bevalling. Doula (uitspraak 'Doela') is een Grieks woord voor: dienende vrouw.
In Nederland noemt men haar zwangerschap- of geboortecoach. Het lijkt een trend maar het is eigenlijk al heel oud: Net zoals vroeger, waarbij wij vrouwen elkaar altijd al hielpen bij zwangerschap en geboorte. Sinds de jaren 80 wordt een doula steeds vaker gevraagd.

Ze is een ervaren en kundige vrouw die niet medische ondersteuning biedt tijdens de zwangerschap, bevalling, kraamtijd en daarna op fysiek, emotioneel en mentaal gebied. 

Ze versterkt als zelfstandig zorgprofessional jouw team van partner en zorgverleners bij thuis- en ziekenhuisbevallingen.

  • Ze kent jouw wensen doordat je haar tijdens de zwangerschap leert kennen en zo een vertrouwensband opbouwt.
  • Ze komt en gaat pas weg bij de bevalling als jij het zegt en heeft de focus 100% op jou. Dat kan heel fijn zijn als je steeds wisselende verloskundigen of verpleegkundigen naast je hebt.
  • Als je opziet tegen de bevalling, geen partner hebt of als hij/zij kan er niet bij zijn
  • Als je het fijn vindt dat iemand je helpt communiceren rondom de bevalling 
  • Als doula maak ik desgewenst als kostbare herinnering een persoonlijk geboorteverslag eventueel in een professioneel fotoalbum en krijg je binnen 24 uur een sneak preview van de foto's.