Sonja

Sonja Zantinge doula, doula Hardenberg en Dedemsvaart zwangerschap- en geboortecoach in Overijssel, Drenthe, Twente, Friesland en Gelderland. Zwangerschapscursus. Review

Ik wil graag dat jullie een zo goed mogelijke start maken

Misschien weet je al hoe cruciaal  de eerste 1000 dagen van onze kinderen zijn voor de rest van het leven.

En wil je een goede start omdat het een enorme winst oplevert voor de gezondheid en het welzijn van jezelf en je kinderen: het is de slimste investering die je kunt doen, vanuit menselijk, maatschappelijk en economisch oogpunt.

Je kindje, jou en je partner daarin praktisch en emotioneel ondersteunen om een zo goed mogelijke start te maken, daar sta ik voor als mens, doula & docent doula opleiding Utrecht en zwangerschapscurus Relaxed bevallen.

Jij bent uniek

Ik begeleid onder andere ouders die:
~ zich graag en bewust voorbereiden in een fijne sfeer
o.a. met een zwangerschapscursus
~ voor het eerst of weer ouders worden
~ deze bevalling anders willen voorbereiden dan de vorige omdat 'ik laat het wel op me afkomen',  niet goed bevallen is

 ~ die een eerdere traumatische (beval) ervaring hebben gehad
- willen voorbereiden op een badbevalling
~ ouders waarbij het welkom heten en afscheid nemen van hun kindje samenvalt.

Wie zit er achter jouw stuur

Mijn visie: veel kennis en kracht zit in jezelf. Een ander kan jou niet in je kracht zetten, die ontdek je zelf als je die nog niet ontdekt hebt met soms een beetje ondersteuning. Net zoals je leert lopen of fietsen. Iemand kan dan naast je staan maar jij doet het en maakt de keuze hoe je het wilt doen. De één zegt 'ik red me wel alleen', de ander zegt houd je me even vast, blijf je bij me of wil je me een duwtje in de rug geven? Zo gaat het ook met bevallen. Wie zit er dan achter jouw stuur en wie naast en achter jou?

Zodra je weet welke ondersteuning er mogelijk is en wat jij daarin wilt, je kennis van binnen en buiten bundelt, ervaar je hoe zwangerschap en bevallen ook kan zijn. Misschien nog positiever dan je wist. Juist ook, als het helemaal anders gaat dan je had gedacht of voorbereid. Jij stuurt in elke situatie en kiest jouw mensen die jou ondersteunen en op je achterbank of passagierstoel zitten.

Je mag het samen doen

Bevallen is iets wat je als vrouw meestal kunt, ook al heb je het nog nooit gedaan. Een doula is niet nieuw maar we zijn soms vergeten dat vrouwen elkaar altijd al hielpen bij zwangerschap en bevallen.

Soms is medische ondersteuning nodig en wil je meer tijd voor mentale, emotionele en praktische steun. Ik vind het belangrijk dat er altijd een zorgverlener is die de medische ondersteuning doet. 

Dit krijg je als je mij inschakelt

Ontspanning. De tijd en de aandacht die je mist en toch graag wilt. Eerlijke info. Bij de cursus Relaxed Bevallen, de mini cursus en/of je bevalling.

Schakel je me in bij je bevalling, dan kun je rekenen op altijd aanwezige mentale en emotionele ondersteuning vanuit de rust die ik heb.  Mijn tips zijn praktisch van aard, mijn handen hebben zachte kracht.

Ze kunnen je ondersteunen, je tegendruk in je rug geven tijdens weeën of je partner laten zien hoe je dit moet doen, je haar van je gezicht halen, je voeten masseren.  Dat is een greep uit wat mogelijk is. Alles is bespreekbaar.


Hoe ouders die jou voorgingen, dit hebben ervaren? Dat lees je hier.

Zelf moeder

Yes, ik ben zo blij om zelf ook moeder te zijn in een samengesteld gezin van partner en kinderen in de leeftijd van 15,16 en 24.  
Over de geboorte van onze dochter schreef ik dit blog en over onze zoon, deze.
In het leven in de doula opleiding en Relaxed Bevallen , ontdekte nog meer mijn eigen kracht, innerlijke wijsheid, kennis over hoe je ook kunt bevallen. Er ging een andere wereld voor me open. Van binnen naar buiten. En die deel ik als ouders mij er naar vragen.

Ik hou van reizen, schrijven, wandelen, humor :) , een tof boek en een goede Netflix serie.
Graag ben ik in onze tuin, het bos, op of aan het water.  

Snuffel rond

Meer weten? Neus maar eens rond op de website of neem contact of maak gebruik van een gratis vrijblijvend gesprek.

Liefs,

Sonja

Gevolgde opleidingen en cursussen