Sonja

Sonja Zantinge doula, doula Hardenberg en Dedemsvaart zwangerschap- en geboortecoach in Overijssel, Drenthe, Twente, Friesland en Gelderland. Zwangerschapscursus. Review

Relaxed zwanger zijn en bevallen: JA!

Weet je hoe cruciaal  de eerste 1000 dagen van onze kinderen zijn voor de rest van het leven? Investeren in een goede start levert enorme winst op voor de gezondheid en het welzijn van onze kinderen: het is de slimste investering die we kunnen doen, vanuit menselijk, maatschappelijk en economisch oogpunt.

Je kindje, jou en je partner daarin praktisch en emotioneel ondersteunen om een zo goed mogelijke start te maken, daar sta ik voor als mens, doula & docent doula opleiding Utrecht en zwangerschapscurus Relaxed bevallen.

Jij bent uniek

Ik begeleid onder andere ouders die:
~ zich graag goed voorbereiden in een fijne sfeer
o.a. met de praktische cursus Relaxed Bevallen
~ voor het eerst of weer ouders worden
~ deze bevalling anders willen voorbereiden dan de vorige omdat 'ik laat het wel op me afkomen',  niet goed bevallen is

 ~ die een eerdere traumatische (beval) ervaring hebben gehad
- willen voorbereiden op een badbevalling
~ ouders waarbij het welkom heten en afscheid nemen van hun kindje samenvalt.

Wie zit er achter jouw stuur

Mijn visie: veel kennis en kracht zit in jezelf. Een ander kan jou niet in je kracht zetten, die ontdek je zelf als je die nog niet ontdekt hebt. Net zoals je leert lopen of fietsen. Iemand kan dan naast je staan maar jij doet het en maakt de keuze hoe je het wilt doen. De één zegt 'ik red me wel alleen', de ander zegt houd je me even vast, blijf je bij me of wil je me een duwtje in de rug geven? Zo gaat het ook met bevallen. Wie zit er dan achter jouw stuur?

Zodra je weet welke ondersteuning er mogelijk is en wat jij daarin wilt, je kennis van binnen en buiten bundelt, ervaar je hoe zwangerschap en bevallen ook kan zijn. Misschien nog positiever dan je wist. Juist ook, als het helemaal anders gaat dan je had gedacht of voorbereid. Jij stuurt in elke situatie en kiest jouw mensen die jou ondersteunen en op je achterbank of passagierstoel zitten.

Je mag het samen doen

Bevallen is iets wat je als vrouw meestal kunt, ook al heb je het nog nooit gedaan. Een doula is niet nieuw maar we zijn soms vergeten dat vrouwen elkaar altijd al hielpen bij zwangerschap en bevallen.

Soms is medische ondersteuning nodig en wil je meer tijd voor mentale, emotionele en praktische steun. Weet je dat jij zelf kunt kiezen wie jou daarin ondersteunt? Jij kiest jouw verloskundige, gynaecoloog, doula en kraamverzorgster. Ik vind het belangrijk dat er altijd een zorgverlener is die de medische ondersteuning doet. 

Dit krijg je als je mij inschakelt

Ontspanning. De tijd en de aandacht die je mist en toch graag wilt. Ongekende en neutrale info. Bij de zwangerschapscursus en/of je bevalling.
Schakel je me in bij je bevalling, dan kun je rekenen op altijd aanwezige mentale en emotionele ondersteuning vanuit de rust die ik heb.  Mijn tips zijn praktisch van aard, mijn handen zijn zacht en sterk. Ze kunnen je ondersteunen, je tegendruk in je rug geven tijdens weeën of je partner laten zien hoe je dit moet doen, je haar van je gezicht halen, je voeten masseren.  Dat is een greep uit wat mogelijk is. Alles is bespreekbaar.

Hoe ouders die jou voorgingen, dit hebben ervaren? Dat lees je hier.

Zelf moeder

Yes, ik ben zo blij om zelf ook moeder te zijn in een samengesteld gezin van partner en kinderen in de leeftijd van 15,16 en 24.  
Over de geboorte van onze dochter schreef ik dit blog en over onze zoon, deze.

Ik hou van reizen, schrijven, wandelen, humor :) , een tof boek en een goede Netflix serie.
Graag ben ik  buiten, in onze tuin, het bos, op of aan het water.  

Snuffel rond

Meer weten? Neus maar eens rond op de website of neem contact of maak gebruik van een gratis vrijblijvend gesprek.

Liefs,

Sonja

Gevolgde opleidingen en cursussen