Boek

Wil jij je laten interviewen over iets wat jou als vrouw, moeder, man, papa raakt? Wat jou beweegt, wat onderbelicht is en waar licht op geschenen mag worden?

Lees dan verder. 

Waar gaat het boek over

Boeken hebben vanaf jongsaf aan mijn hart gestolen.  De bibliotheek was mijn grootste vriend.  Thuis verdween ik vaak in een boek en was ik letterlijk niet thuis, dan kon je me vinden in de bibliotheek.

De verhalen van het leven, het voelen,  vind ik nu ook in mezelf en in anderen om me heen. 
In blogs ben ik erover gaan schrijven en steeds vaker en sterker voel ik de drang om een boek ermee te vullen, licht te schijnen om wat ons ten diepste raakt. 
Met mijn verhalen en verhalen van anderen. Vrouwen, mannen, papa's, mama's, over onder andere:

- hoe je je welkom geheten voelt in de wereld
- hoe je je eigen kinderen verwelkomt

- wat dit met je doet

- het moeder en vaderschap en alles wat dit met zich meebrengt. Niet alleen maar rozengeur en maneschijn, maar ook frustratie, verdriet, onzekerheid, schaamte, spanning in je relatie, het op zijn, niet meer kunnen, maar door 'moeten'. 

- wanneer geboorte en afscheid samenvallen
- post- en pre natale depressie/psychose
- een onderwerp dat hier niet boven staat maar waar jij licht op wilt laten schijnen

Welke kleur (h)erken jij 

Het wordt een boek waar een ieder ergens herkenning in zal vinden, waarin alle kleuren van donker en licht zichtbaar worden, een boek dat je spiegelt, je raakt, je bewust maakt van iets wat in jou leeft en nog niet eerder of genoeg was gezien. 

Fragmenten uit blogs

Uit het blog 
Moeder zonder Moeder: 

'In de poort scheren straks een op handen zijnde geboorte en naderende dood langs elkaar heen.

Mijn handen houd ik als extra buffer, beschermend voor mijn buik, wanneer ik naast mijn stervende moeder en de oma van mijn kindje zit. '

Uit het blog

Moeder met Moeders:

'Na mijn moeders dood leer ik moeder te zijn, leren mijn kinderen mij dat.  Een zachte moeder. Die het niet altijd weet. Die loopt, valt, opstaat, stilstaat, geniet. Die leeft! Een moeder die haar kinderen zoveel mogelijk vrij laat, omdat ze weet hoe belangrijk dat voor haar zelf is.

Mijn kinderen vertel ik over hun oma Tinie. Jullie oma Tinie zou dit zeggen, oma Tinie zou dat doen...